Rover cameraobservatie Molentje Elst

Zakelijk – live view

Risico’s voor uw bedrijfsvoering

Diefstal en vandalisme kunnen een grote impact op uw bedrijfsvoering hebben. Veel bedrijven hebben te maken gehad met een inbraak of een poging tot inbraak. Behalve verlies van goederen en schade aan de eigendommen gaan inbraken ook vaak gepaard met verlies van belangrijke informatie alsmede oponthoud in de dagelijkse operationele zaken. Ook kan de psychologische impact voor medewerkers en klanten groot zijn wanneer u te maken heeft gehad met inbreker(s).

Wilt u eens geheel vrijblijvend een beveiligingsadvies op maat, één van onze adviseurs komt graag bij u langs om uw mogelijkheden middels een deskundig en eerlijk advies te bespreken. Uiteraard bent u degene die beslist wat u met ons advies wilt doen.

Live View: wat is het en hoe werkt het?

Als winkels of bedrijven hun bewakingscamera hebben aangesloten bij een particuliere alarmcentrale, krijgt deze bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale kan de beelden dan ook zien en alle gegevens en de livebeelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen meteen de situatie inschatten. Hoe veel overvallers zijn er? Zijn er wapens aanwezig? Zijn er gewonden en moet er snel een ambulance komen? De politie kan ook vragen om (indien mogelijk) een camera om te draaien, in te zoomen of een andere (buiten)camera te activeren. Of om plattegronden en ander beeldmateriaal op het beeldscherm te zetten. De bediening van de camera gebeurt door de particuliere alarmcentrales; de politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker. Geen incident? Geen beeld

Wat zijn de voordelen van Live View?

De politie en andere hulpdiensten hebben snel zicht op een situatie en kunnen sneller en slimmer reageren. Met Live View kan de politie bijvoorbeeld meteen zien of de overvallers nog in het pand zijn of daarbuiten. Dit vergroot de heterdaadkracht van de politie. Ook kan een particuliere alarmcentrale de status van een melding vooraf verifiëren. Zo hoeft de politie minder vaak voor een nodeloos alarm uit te rukken. Live View werkt bovendien preventief. Op winkelruiten prijkt een Live View-sticker. Voor criminelen is meteen duidelijk dat de locatie is aangesloten op Live View.

Voor wie is Live View?

Live View is beschikbaar voor:

  • bij een particuliere alarmcentrale aangesloten winkels, bedrijven en particulieren;
  • geld- en waardedepots/transporteurs;
  • lokale toezichtcentrales (van bijvoorbeeld gemeenten).

Wat kost Live View?

De politie brengt geen kosten in rekening bij de winkeliers of bedrijven voor Live View. Het maakt (als toegevoegd deel) onderdeel uit van de overeenkomst tussen winkelier, bedrijf, particulier en particuliere alarmcentrales.

Wat zijn de voorwaarden voor Live View?

Camera’s moeten om Live View te gebruiken waarnemingsbeelden kunnen maken. Beveiligingscamera’s moeten minimaal overzichtbeelden kunnen maken. Hoe beter de overvaller of inbreker in beeld is, hoe meer de politie er aan heeft.

Bij voorkeur bestaat de projectie uit de onderstaande inrichting:

  • Een overzichtcamera in de winkelruimte.
  • Een camera bij de toegang die een vertrekkende verdachte in beeld kan brengen.
  • Een camera die op het kassagebied is gericht en zo wordt geplaatst dat wanneer de verdachte iets op het hoofd draagt, toch nog het gezicht kan worden gezien.
  • Een overzichtscamera die is gericht op de kluisruimte (voor zover van toepassing).

Daarnaast moeten inbraak- en overvalsystemen met camera’s via internet aangesloten zijn op een particuliere alarmcentrale. De installatie wordt door het installatiebedrijf aan de alarmcentrale opgeleverd. De alarmcentrale beoordeelt of de projectering en kwaliteit van de camera voldoet aan de aansluitvoorwaarden van Live View.